Stiati sau nu stiati...

Apr 18, 2017 0Comentarii stiati sau nu stiati ca...?

Kendama - けん玉, also written as 剣玉 and 拳玉

Multi oameni considera ca a fost inventata in Japonia dar se pare ca nu este asa. Sunt dovezi care indica ca a aparut in Franta in secolul XVI

Este kendama un sport?

Kendama este un fel de joc care se bucura de o popularitate raspandita in Japonia atat printre copii cat si printre adulti. Chiar daca pare simplu la inceput, kendama este un joc profund cu mai mult de 1000 tehnici diferite pe care jucatorii sa incerce sa le stapaneasca. Poate fi jucat oriunde, de oricine, atat de barbati cat si de femei, tineri sau batrani.

Partile componente ale Kendamei

Diagrama de mai sus prezinta diferitele parti din care este compusa Kendama. Partile principale sunt Tama (minge) si Ken (manerul in forma de bat). La capatul de jos al batului vei observa un logo. Cateodata acolo este logo-ul oficial de brand, cateodata poate fi a unei institutii care aproba Kendama. Kendama de mai sus are o eticheta a Asociatiei Japoneze de Kendame (JKA).

Tama (mingea) are Ana (o gaura) pentru a o impunge cu Ken (manerul in forma de sageata). Tama este conectata de Ken cu o ata Ito.

Diferitele parti ale Ken-ului pot fi folosite in trucuri variate. Avem trei cupe de prindere a Tamei: Chu-zara sau cupa de la baza, Ozara sau cupa mare situata intr-o parte a Sara-do-ului (corpul cupelor) si Ko-zara sau cupa mica localizata in cealalta parte a Sara-Do-ului. Partea de sfarsit a Ken-ului este Ken-saki (spike) localizata in varful Ken-ului. Acesta este folosit pentru a intepa mingea in Ana.

Lasa un comentariu

* Nume:
* E-mail: (nepublicat)
Website: (url site cu http://)
* Comentariu: